Avantajele implantării laparoscopice de plasă chirurgicală față de intervențiile chirurgicale clasice de hernie

Atomedical Vest este o companie românească, ce produce și distribuie dispozitive medicale destinate recuperării unor deficiențe organice sau funcționale, precum plasa chirurgicală. Plasa chirurgicală este folosită în cura chirurgicală clasică sau laparoscopică a defectelor parietale abdominale, cum ar fi herniile și eventrațiile. Rolul plasei chirurgicale este de “schelet” sau structură de rezistenţă pe care ţesutul pacientului se reface prin cicatrizare şi înglobează plasa în scurt timp.
Care sunt avantajele implantării laparoscopice de plasă chirurgicală în cazul herniilor față de intervențiile chirurgicale clasice de hernie? Un mare avantaj al intervenției laparoscopice este recuperarea rapidă și riscul de infecție mai scăzut. Pacientul poate reveni la activitățile zilnice la 7-10 zile după implantarea.

Durerea care apare după intervenție laparoscopică durează mai puțin, deoarece nu este incizat peretele abdominal, și în peretele intern al abdomenului unde se fixează o plasă chirurgicală nu sunt terminații nervoase, astfel încât și riscul de infectare este mai scăzut. Un alt avantaj este, că în tipul intervenției laparoscopice se poate realiza o evaluare video-endoscopică a cavității abdominale, pentru a observa dacă sunt prezente alte anomalii (aderențe, patologii ginecologice, etc.) care până la momentul acela nu s-au observat. Încă un avantaj al intervenției laparoscopice este, că în cazul unei hernii bilaterale pot fi operate ambele părți deodată, astfel organismul pacientului nu devine suprasolicitat.
Atomedical Vest vă așteaptă cu o gamă variată de plasă chirurgicală, contactați-ne cu încredere, avem relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate!